Osteopatische behandeling van nek- schouder-arm klachten – een patient vertelt

Ieder mens is uniek en iedere klacht waarmee iemand naar je toekomt is daarmee ook uniek. Op die manier wil een osteopaat naar uw probleem kijken. Bijvoorbeeld nek-schouder-arm pijn. Welke factoren spelen een rol? Dat kunnen er een aantal zijn.

Nek-schouder-arm klachten (die spontaan zijn ontstaan, dus niet door een ongeval) kunnen veroorzaakt worden door problemen in o.a. de nek, de wervelkolom, de ribben, de organen onder het middenrif, de organen in de borstkas, de schouder zelf, de arm of de pols. Met ‘problemen’ bedoelt een osteopaat o.a. vastzittende gewrichten, wervels of ribben, gespannen spieren, vastzittende organen of verstoringen in het bindweefsel. Tevens wordt er gekeken naar omstandigheden die invloed kunnen hebben op de klachten, zoals werkhouding, eenzijdig of zwaar werk, stress, lichamelijke conditie, enz.

Meestal is er een combinatie van factoren in het spel. Het ostoepatische onderzoek is erop gericht om alle invloedfactoren op een rijtje te zetten. Er wordt gekeken welke de belangrijkste zijn (zgn primaire letsels) waarna een behandelplan kan worden opgesteld. Hoe een osteopatische behandeling van een nek-schouder-arm klacht kan verlopen vertelt Lida in het onderstaande relaas.

‘Zoals beloofd geef ik nog een reactie op de behandeling van mijn linkerarm.

Ik sta verbaasd dat ik na 2 behandelingen pijn vrij ben. Verleden jaar september kreeg ik een acute aanval van pijn aan mijn linkerarm. Het was zo erg dat ik mijn arm tegen mijn lichaam moest houden anders was de pijn niet te verdragen. De arm is behandeld met fysiotherapie en is ingetaped geweest. De pijn nam wat af maar ik merkte dat bij een kleine verkeerde beweging die pijn soms zo weer even terug kwam. Verder hield ik een zeurend gevoel en kon niet op mijn linkerzijde slapen. Vanuit het ziekenhuis is verledenjaar na rontgenfoto’s geadviseerd een operatie van mijn schouder uit te voeren. Dat heb ik niet gedaan.

De eerste behandeling bij de osteopaat bestond uit controle van de stand van het lichaam , het vragen beantwoorden nav de vooraf ingevulde vragenlijst, met een stevige druk /wrijving op de bovenarm vanaf de elleboog naar boven tot aan de schouderkop en een soort massage van de organen en darmen aan de linkerkant. Ik heb na de behandeling een behoorlijk blauwe arm gehad en het hele gebied was gevoelig.

Na 2 weken de 2e behandeling met weer een massage van de arm en nog wat andere handelingen. Ik was nog niet pijn vrij. De volgende afspraak was na 3,5 week. In de loop van de 2e week merkte ik dat de pijn minder werd. En een paar dagen voor de 3e afspraak merkte ik dat ik geen pijn meer had. Ik kon weer op mijn linkerkant in bed liggen. Ik heb thuis wel de voorgeschreven oefening elke dag gedaan. Het schijnt dat de schouder anders weer vast kan gaan zitten. Wat een verademing om geen last meer te hebben van deze arm en in zo’n korte tijd.

Ik ben een vrouw van bijna 68 jaar. Wat ik ook bijzonder vind dat je vooraf advies kunt vragen zonder verplichtingen. Zeer de moeite waard om eens wat vaker aan de osteopaat te denken. Bij fysiotherapie ben je heel wat meer tijd kwijt en vaak met een beperkter resultaat.

Hartelijk groet, Lida’

 

Heeft u vragen? U kunt ze stellen via onderstaand contactformulier.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s